Saturday, October 17, 2015

Hijau Kekal Kejuaraan dalam Suasana Kemeriahan

       Kejohanan  Olahraga dan Sukaneka SK Jelapang 2015 yang telah diadakan pada 12 dan 13 Oktober 2014 adalah kesinambungan pada kejohanan tahun lalu dengan suasana kemeriahan telah dipertingkatkan . Seperti tahun 2014, kejohanan kali ini turut dikelolakan secara bersama dengan PIBG SK Jelapang sebagai tunjang utama dan di samping penglibatan JKKK Kg. Jelapang, KRT Kg. Jelapang, Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional Daerah, JKKK Kg. Bukit Layat serta kehadiran pasukan Komuniti Sihat Perkasa Negara (KOSPEN) telah menghangatkan suasana kemeriahan pada tahun ini di suatu tahap yang amat memberangsangkan. Kehadiran YB Mohd Iskandar b. Jaafar , Timbalan EXCO Kesihatan Kerajaan Negeri Terengganu yang merupakan ADUN Kawasan Jabi bagi merasmikan program ini telah menimbulkan suasana muhibbah di kalangan warga SK Jelapang dengan komuniti setempat. 
         Sementara itu, Kontijen rumah Hijau yang digelar pasukan Hulubalang mempertahankan kejuaraan pada tahun lalu dengan mendominasi 7 daripada 12 acara sukaneka. Walaupun bermula agak perlahan dalam acara padang dengan hanya memenangi 1 pingat Emas, Rumah Hijau berjaya meningkatkan momentum kejuaraan apabila bangkit secara mendadak pada hari kedua dengan memenangi 8 daripada 13 Emas yang dipertandingkan. Kontijen Rumah Kuning atau Pendekar meraih tempat kedua dengan mata dalam pertandingan Merentas Desa banyak membantu rumah Kuning mencapai kedudukan selaku Naib Johan pada tahun ini. Kontijen Rumah kuning turut mempertahankan Johan Pertandingan Rumah Sukan Tercantik manakala Rumah Biru (Pahlawan) muncul juara Perbarisan dengan kostum pakaian Diraja dengan diiringi oleh bala tentera biru. 
             Dalam kejohanan ini, saudari Siti Nor Aina Sofea bt. Marzuki dinobatkan selaku Olahragawati dengan meraih 5 emas dan 3 perak. Pencapaian beliau dianggap sesuatu luar biasa berdasarkan umur beliau yang baru berusia 8 tahun. Manakala Ikram Mirza b. Zainal Abidin diangkat selaku Olahragawan dengan meraih 2 emas dan 2 perak.

Aktiviti Senamrobik sebagai aktiviti memanaskan badan

Sukaneka Prasekolah : Berebut Kerusi

Pertandingan Pondok Rumah Sukan Tercantik

Kontijen Rumah Sukan bersiap sedia melakukan lintas hormat

YB Mohd Iskandar b. Jaafar berbesar hati merasmikan kejohanan ini

Olahragawan dan Olahragawati Kejohanan 2015
No comments:

Post a Comment